Akik már nincsenek velünk - Sör és BorDe nem csak macskáink vannak ám! Sör és Bor voltak az elsõ állatkáink, õk Roborovszki törpehörcsögök. Akkor vettük õket, amikor Székesfehérvárra költöztem (2007. július 1.), illetve néhány nappal késõbb, mert nyuszy napközben dolgozott, én meg unatkoztam, úgyhogy kellett valami kisállat, akikkel tudok foglalkozni. Szóval így kerültek hozzánk a hörik.

Persze akkor nem tudtuk még, hogy egy-két héten belül lesz cicánk is :P

Sajnos kiválasztásuk elõtt nem néztem utána, hogy mi is jellemzõ erre a fajtára. Mindenhol azt írták róla, hogy nem az a tipikus kézbevevõs, simogatós fajta, plusz mivel nagyon pirinyók, szinte esélytelen õket megfogni. Sebaj, azért én próbálkoztam a kézhez szoktatásukkal. Bor most már egész jól viseli, hogy simogatjuk, meg is lehet fogni, ha az ember ügyes :D Sör egyáltalán nem szokta meg, hogy ha nem is simogatjuk õket halálra, de legalább a takarításkor meg kéne tudnom fogni, amíg kiteszem a terráriumból õket.

Nagyon imádják egymást, mindig összebújva alszanak, nagyon édesek :D

Aztán megérkezett Tequila. Egy ideig fel sem tûnt neki, hogy vannak rágcsálók a házban, mert olyan kis töpszli volt, hogy nem tudott felmenni a terrárium magasságáig. Aztán, ahogy Tequila nõtt, úgy kerültek a hörcsögök is egyre magasabbra, de eljött az idõ, amikor már ez sem volt akadály. Egyik este azt vettük észre, hogy Tequila nagy büszkén, valami szõrössel a szájában jön be a szobába...hát persze, hogy kiszedte az egyik hörit a terráriumból! Mint utólag kiderült, Bor volt az. Szerencsére nagy nehezen sikerül elvenni tõle és visszatenni a helyére. Szegény hörcsögök akkor nagyon megrémültek, néhány napig elõ sem mertek jönni. Aztán megnyugodtak szép lassan.

Most biztonsági okokból kint vannak a külsõ elõszobában, ahová macska nem teheti a lábát, tehát nyugalom van. Igaz, így mi sem sokat látjuk õket :(

Sör és Bor sajnos a múlt hét folyamán (2008.10.08-10.) itt hagyott minket, R.I.P. :(Õk azok Tequila felfedezte õket Nem sokkal késõbb már fel is tud menni hozzájuk Kaja Kukucs
Click to see how many people are online